15 jó tanács a rossz fiúknak

Hogyan érdemes viselkedni a büntetés alatt!?

1. Ne vitatkozz! - Ha már kiszabták rád a büntetést, ne feleselj! Nincs jelentősége, hogy jogosnak érzed vagy sem! Persze, hogy nem érzed annak! Szükséged lett volna még egy utolsó figyelmeztetésre! Most azonban már késő! És a vita egyáltalán nem segít rajtad, csak ront a helyzeteden!

2. Légy pontos! - Ha időpontot kapsz a fegyelmezésedre, akkor kínosan ügyelj arra, hogy soha ne késs! Mindegy, mi az indokod rá! A fegyelmezés szent és sérthetetlen, az ilyen eseményekről egyszerűen nem késünk el!

3. Ne légy nagyképű! - Soha nem jelenhetsz meg a fenyítőd előtt beképzelt hozzáállással! Ha nagyképűzni próbálsz, akkor azonnal feltüzeled benne a vágyat, hogy az arcoskodás legkisebb szikráját is kiverje belőled! Gondolom, nem szeretnél extrákat... Néhány kemény legény megpróbálja feszegetni a határokat, de hidd el, nem éri meg! Sokkal inkább ajánlatos hátra tett kézzel, lesütött szemmel és fejjel odaállni a nevelőd elé.

4. Vetkőzz szó nélkül! - Ha azt mondják, vedd le a nadrágot, (inget, zoknit, alsót, mindent) csak csináld meg! Nem kell túl gyorsan, mert még a végén azt a látszatod kelted, hogy alig várod, mi fog történni. Ez ilyenkor elég nagy hiba. Ha azt sugallod a fenyítődnek, hogy nem vagy olyan ártatlan és bűnbánatos, akkor súlyosabb büntetésre számíthatsz! Nagyon fontos, hogy a ruháidat példásan összehajtogatva, a megfelelő helyre tedd le vagy akaszd a vállfára, ha ezt az utasítást kapod. A hanyag hozzáállás könnyen újabb büntetésekhez vezethet!

5. Vedd fel a pozíciót! - Ez a szabály nagyban függ attól, hogy milyen pózban kapsz ki! Ha azt mondják, hajolj le vagy fel valamire, akkor tedd meg a maximumot annak érdekében, hogy a tartásod feszes legyen, a feneked izmos és pucsító pozícióba kerüljön, négykézláb állás esetén pedig homorítsd a hátad! Soha ne vitatkozz a pozícióval kapcsolatban! Ha túl merész vagy, és kihívóan mész bele a helyzetbe, akkor a 3-as szabály lép életbe, mivel arcátlannak fogsz tűnni, és súlyosabb verésre ösztönzöd a nevelődet! Pontosan azt a hajlásszöget vagy térdre fektetés esetén, azt a pozíciót vedd fel, amit kérnek tőled az optimális büntetésed kivitelezésének érdekében! Ezzel jelzed, hogy készen állsz a feladatra.

6. Ne kiabálj! - Bármennyire nehéz is megállnod, ne kiabálj rögtön a fenyítés elején! (ez olyan "nyúlbélás" dolog) Egy-két ütés után úgysem fog megállni a nevelőd, hogy megsajnáljon, és ha kiabálsz, vagy jajgatsz, főképp, ha azt mondogatod, hogy "ez fáj!", akkor vélhetően epés megjegyzéseket fogsz rá viszont kapni, hogy "bizony a verés az egy ilyen, fájdalmas dolog". A harmadik, negyedik ütésnél már hozzászoksz a fenekeléshez és ki fogod bírni a fájdalmat kiabálás nélkül is. Ha megkérdezik tőled, hogy fáj-e a büntetés, akkor nagyon bűnbánó hangon feleld azt, hogy igen, nagyon fáj! A könyörgés, hogy hagyják abba a fenyítésed ("légyszi légyszi, jó leszek, nem bírom, elég volt... stb.) kétélű fegyver. Neked kell eldöntened, hogy vállalod-e a kockázatot, mikor erre kéred a mestert! Vagy olaj lesz a tűzre, vagy az is lehet, hogy célt érsz el és hamarabb abbahagyja a büntetésedet! Függ attól is a dolog, hogy mennyire ég a feneked, mennyire tartod tényleg elviselhetetlennek a fenyítésedet, és mennyire gyakorlott a nevelőd abban, hogy a reakciód (sírásod) őszinte-e vagy sem.

7. Légy bűnbánó! - Mindig nagyon szerényen és bűnbánóan ismerd el, hogy miben hibáztál!

8. Kérj bocsánatot! - Ne felejtsd el, hogy amennyiben nincs kiszabott büntetésed, gyakran addig kapod a fenyítést, amíg nem érződik az, hogy tiszta szívből bocsánatot (és nem elnézést) kérsz a nevelődtől! Amennyiben kimért fenyítésed van, a bocsánatkérés akkor is elmaradhatatlan dolog, hacsak nem akarsz megkockáztatni pár extra büntetést magadnak!

9. Köszönd meg a büntetésedet! - Megköszönni a nevelésed és gondoskodásod érdekében tett törődő fenyítést ugyanolyan alapvetés, mint a bocsánatkérés! Ha ezt elmulasztod, könnyen újra pozícióban találhatod magad! A büntetés megköszönésekor mondd el azt is, hogy miért kaptál ki! Ezt imádni fogják! Pl. köszönöm a megérdemelt büntetésemet, amit azért kaptam, mert rendetlenséget hagytam az íróasztalomon! Közben légy bűnbánó és szerény!

10. Ne kelj fel a pozícióból engedély nélkül! - Soha ne kelj fel a pozíciódból a büntetés végeztével a nélkül, hogy engedélyt ne kértél és kaptál volna rá! Ezzel azt sugallnád, hogy nem vagy alázatos és nem tanultad meg a leckét!

11. Állj a sarokba! - Ha az a nevelőd utasítása az, hogy állj vagy térdelj a sarokba vagy ülj a büntető székre, azt haladéktalanul - és pofavágás vagy morgolódás nélkül - tedd meg! Figyelj arra is, hogy milyen pozíciót kell tartanod a "TIME OUT" időpontod alatt, azaz hol van a kezed, az orrod (ha a falhoz kell szorítanod), valamint ne mocorogj, ne nézz hátra és főleg, ne mozdulj ki a sarokból, amíg erre engedélyt nem kaptál!

12. Dörzsölés? - Ismét egy kétesélyes dolog! Van aki, azonnal büntet, ha azt látja, hogy a fenekedhez nyúlsz a büntetés után és dörzsölgeted, van aki szereti ezt, mert annak tekinti, hogy alapos munkát végzett rajtad a büntetés során! Gondold végig, vagy kérdezz rá, mielőtt megteszed, hogy mi erről a fenyítőd álláspontja!

13. Ne öltözz fel engedély nélkül! - Soha ne öltözz fel addig, amíg erre engedélyt nem kaptál a nevelődtől! Ha ezt megtennéd, újabb rosszallást váltasz ki belőle, és könnyen lehet, hogy aztán még egy jó darabig ruha nélkül maradsz a továbbiakban!

14. Végezd el a büntető feladataidat! - A büntetőfeladataidat mindig lelkiismeretesen, pontosan, kézzel írás esetén pedig olvashatóan tedd meg, a megfelelő határidők betartása mellett! Ne alkudozz, ne hisztizz, hanem fegyelmezetten és engedelmesen a lehető leghamarabb állj neki a büntetőmondatok másolásának, a "Mit tanultam a mai büntetésemből?" esszé 24 órán belüli megírásának és a heti jelentésednek, ha erre kaptál utasítást!

15. Ne kövess el újabb hibát, amíg meg nem gyógyul a feneked! - Ez talán az egyik legfontosabb szabály! A 14. feladataidat is maradéktalanul elvégezve és nagyon, nagyon jó gyerekként viselkedve tehetsz azért, hogy a nyomok elmúlásáig semmi olyan vétket ne kövess el, amiért újra kihúzhatod a gyufát!


ADULT CONTENT

Felnőtt tartalom!


Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!