5 tipikus hiba kezdők
SPANKING/BDSM szeánszain
..avagy tippek, hogyan kerüld el őket!

5 tipikus hiba kezdők SPANKING/BDSM szeánszainAmikor valami új dologba kezdesz az életedben, természetes, hogy hibákat követsz el. Nem képeznek kivételt ez alól a kinky világ szeánszai sem. Nincs semmi baj azzal sem, ha hibázol. Tanulj belőlük, kísérletezz a kedvedre és fejlődjetek közösen általuk! Persze elég nagy butaság, ha nem hallgatunk másokra és elkövetjük ugyanazt az ostobaságot, amit már számtalan ember is megtett korábban, de valahogy így vagyunk összerakva. Ebben az írásban kapsz némi támpontot, amin érdemes elgondolkodnod, hiszen elkerülésükkel hamarabb juthattok kiadósabb élvezethez, élményhez, örömökhöz.

1 – Túl sok dolog egy szeánszon
Az első és leggyakoribb hiba, amit a kezdők elkövetnek. Jó magam sem voltam kivétel alóla. Arról van szó, amikor egy szerepjáték során túl sok mindent szeretnétek megélni. Persze, jól tudom, hogy milyen izgatottak vagytok, és annyi, de annyi klassz dolog vár megvalósításra a fantáziátokból, és igazából mindegyikről nehezetekre esik lemondani.
Azonban ha túl sok dolgot próbálsz meg belezsúfolni a szeánszba, akkor túlpörögtök és túlterheltek lesztek. Kapkodni kezdesz amiatt, hogy minden beleférjen az együttlétbe és ne vesztegesd el az időt feleslegesnek tűnő dolgokkal. Mindezzel pont azt a flow-t állítod meg, amely szükséges ahhoz, hogy végig áramlatban maradjatok és élvezni is tudjátok a játékot. Ezzel az a baj, hogy az önbizalmad könnyen meggyengül, ha azt látod, hogy nem éred el a célod a társadnál, így csalódáshoz vezet végül a szeánsz.
Ahhoz, hogy elkerüld a "túl sok tevékenység egyszerre" csapdáját, határozz meg maximum 2-4 elemet, bár érzésem szerint az első alkalmakkor a kettő is bőven elég. Pl., ha spanking szeánszot tartotok, akkor a használt fenyítő elemek számánál ne menj a 2-4 db eszközfajta fölé, viszont olyanokat válassz, amelyek különböző erősségű, stílusú, de egymással rezonáló eszközök. Ha BDSM szeánszot tartasz, akkor figyelj arra, hogy egyszerre ne akard beletenni az elektrót, a shibarit, a forced orgazmust és még lehetőleg a viasz csepegtetést is, mert könnyen csapdában találhatod magad. Ezzel a zsúfolt szcenárióval az a baj, hogy mindegyik közülük ki tud tölteni akár egy teljes szeánszot, és gyakorlatot is igényel a levezénylésük. Egy bonyolultabb shibari fél órát is igénybe vesz például. A kapkodás végül mindig csalódáshoz vezet. Az az ideális, ha olyan tevékenységeket választasz, amelyek összepasszolnak, vagy amelyeknél könnyedén válthatsz az egyik műfajból a másikra. A shibari és a viasz pl. egy ilyen hagyományos kombináció. Idővel megtapasztalod, hogy mely dolgok működhetnek együtt a legjobban, nyilván a saját és a partnered igényeit is összehangolva.

2 – Túl sok önbizalom
Sok ember van, aki úgy gondolja, hogy a BDSM világa könnyű, egyszerű folyamat megtartani a szeánszokat. Ez azonban egyáltalán nem igaz. Ha valaki még sosem kötözött ki másokat, vagy nem fóliázott be, az honnan is tudhatná, hogy ez mennyire kemény munka.
Az igazság az, hogy a profi szeánszokhoz rengeteg tapasztalatra és tanulásra van szükség. Ez akkor is így van, ha néhány aktivitás tényleg egyszerűnek tűnik. A fenekelés pl. pofonegyszerű dolognak hangzik, főleg akkor, amikor csak gondolatban pörgeted végig az eseményeket, de amikor csinálod, rádöbbensz, hogy milyen sok ember adja majd fel, vagy hagyja abba azt menet közben. Ezért olyan fontos felépíteni a spanking sessiont is a megfelelő bemelegítéssel – kezdőknél ez kötelező elem, - hiszen különben nem lesz élvezetes maga a játék. Ha valakinél ez kimarad és rögtön egy élvezhetetlen fájdalommal szembesül, akkor az egész szeánsznak könnyen annyi lehet, akár hosszabb időre is, hiszen a fájdalom rögtön egy elviselhetetlen negatív érzést hoz létre, ahelyett, hogy az élvezettel vegyes érzetet váltaná ki.
Ezt a hibát úgy tudod elkerülni, ha megfelelő alázattal állsz a dolgokhoz. Sok minden van, ami elsőre könnyűnek tűnik, de a valóságban nem lesz az! Figyelj erre! Haladj lépésenként és fejlődj folyamatosan! Még azok is sokat tudnak tanulni egymástól, akik már hosszabb ideje űzik ezt a fétist! Mindig lehet új tippeket, trükköket tanulni. Ne hagyd, hogy a domináns karaktered megakadályozzon abban, hogy tanácsot kérj másoktól! A gyakorlott szubok, domok, switchek már rendelkeznek egy általános tudással és jól ismerik a kockázatokat is, amiket elkerülnek, hiszen tudják jól, hogy minden tekintetben nagy különbség van egy biztonságos és egy bizonytalan szeánsz kimenetele között.

3 – Önbizalomhiány
Új vagy és ideges. Olyan dolgot teszel, ami nem szokványos. Úgy gondolom, teljesen normális, amikor először csinálsz valamit, hogy bizonytalannak érzed magad. Egy kicsi aggodalom persze teljesen más, mint az, hogy semmi önbizalmad nincs a dolgot illetően. Találd meg az arany középutat! Ha abszolút nem bízol magadban, akkor el fogsz követni egy sor hibát, majd azon aggódsz, hogy miért is nem volt tökéletes a szeánsz. Ha belekerülsz ebbe a körforgásba, folyamatosan szabotálni fogod saját magad. Egyre azon aggódsz majd, hogy mi is lesz a következő lépés, vagy teljesen lefagysz, amikor utasítást vagy parancsot kell kiadnod. Úgy tudod elkerülni ezt a hibát, ha utánajársz a dolgoknak! Olvasol róla, megnézel pár tutorial videót, tanácsokat kérsz és felkészülsz a szeánszra. Tanulj meg mindent, amit csak tudsz azzal kapcsolatban, amit csinálni szeretnél. Később a gyakorlat meghozza majd az eredményét. Egyikünk sem születik úgy, hogy profin forgatja a nádpálcát a kezében. Gyakorlatozz az eszközökkel pl. párnákon. De nemcsak neked, hanem a szub félnek is készülnie kell a szeánszokra. Segíthet neked azzal, hogy megismeri pl. a bondage szabályokat, formába hozza a testét edzésekkel vagy joga gyakorlatokkal, hogy minél hajlékonyabb legyen, amikor ez szükségessé válik a kötözésnél. Tanulmányozd azt is, hogy magadra, hogyan tudsz vigyázni a szeánsz közben és gyakorold, hogy mit is fogsz majd mondani, hogy fogod irányítani a partneredet közben! (a kötözésnél pl. a gyenge pontok mindig a végtagok, erre figyelj)

4 – Elégtelen kommunikáció
Beszélgetni a vágyakról, fétisekről nem könnyű dolog, főleg akkor, amikor éppen belevág az ember. Ahogy az idő múlik, egyre könnyebbé válik a kommunikáció, így a legbölcsebb, ha túl esel az első, alapvetően még kínos beszélgetésen. Figyelj arra, hogy a kezdők gyakran kihagynak vagy átugranak fontos információkat, amelyek aztán befolyással lesznek majd a szeánsz kimenetelére és könnyen csalódást eredményeznek. Senki sem gondolatolvasó! A szcenárió előtti megbeszélések nagyon fontosak és kihagyhatatlanok a siker érdekében. A szeánsz közepén sokkal kényesebb magyarázkodni, vagy kezelni a helyzetet akkor, amikor kiesel a szerepedből. Néha ez is rendben van, de idővel megérted a fontosságát annak, hogy miért is kell minden alkalommal beszélni róla előtte. Ha a kommunikáció elégtelen, gyakran elillan a hangulat vagy elő sem áll a szeánsz alatt, és az mindenképpen a jelenet befejezéséhez vezet. A beszélgetés miatti zavar gyakori dolog, ne érezd magad hibásnak miatta, ha veled is ez történik, de tegyél ellene! A legjobb megoldás ennek a hibának az elkerülésére, ha néhány nappal a szeánsz előtt már beszéltek a forgatókönyvről. Ez elég időt ad még arra, hogy átgondoljátok mindketten, ha valami kérdés merül fel bennetek. Sokan ezt nem tartják jó ötletnek, mert azt hiszik, hogy a spontaneitás rovására megy, de én ezzel nem értek egyet. Meg kell találni az egyensúlyt, akár többedszeri beszélgetéssel is, majd a kezdés előtt mindenképpen csekkoljátok le egymás végső vágyait, érzéseit, hangulatát, mielőtt belevágtok a játékba.

5 – Túl magas elvárások
Ha már jó hosszú ideje fantáziálsz a szeánszokról, és végre a megvalósítás küszöbén állsz, érthető, hogy van jónéhány irreális elvárásod is. Amikor az első jelenetre készülsz, azt várod, hogy minden tökéléletes legyen, de természetesen ebben csalódni fogsz. Ha abban bízol, hogy a partnered olvasni fog a gondolataidban, akkor is keserű tapasztalataid lesznek. Elkerülni úgy tudod ezt a hibát, ha az elvárásodat a realitás talajára hozod és minél több információt szerzel a BDSM vagy a SPPANKING valós kimenetelű szeánszaival kapcsolatban. Időbe telik, amíg a dolgok a terveiteknek megfelelően tudnak alakulni. Légy türelmes és beszéljetek róla minél gyakrabban! Te is és a partnered is fogtok elkövetni hibákat és ez így van rendjén. Közösen fejlődtök majd az idő előrehaladtával. Tanuljátok meg mindketten kezelni a kínos helyzeteket és felülemelkedni a hibákon!A test és az elme reakciói és a segédeszközök, játékok mind-mind egy csomó kihívást tartogatnak a számotokra és soha nem lesz két szeánsz egyforma. Mindig más hangulatban, lelkiállapotban, fizikai kondícióban lesztek, így ezeket is figyelembe kell venni! (ha köztetek viszonylag sok testalkat-beli vagy magasságbeli különbség van, pl. az különös odafigyelést kíván meg a gyakorlatoknál) Ugyanez vonatkozik az eszközökre is (legyen szó spanking eszközökről, bútorokról vagy anál plugokról stb.), hiszen nagyon oda kell figyelni a megfelelő méretek kiválasztására. Nagyon ügyeljetek a síkosításra, ha anális játékokba kezdtek, mert ma már nem divat Marlon Brando vajjal történő lubrikálása. Tanuljatok meg nevetni a dolgokon! Ha túlságosan komolyan veszed magad, nem fogod tudni élvezni a játékot! Ne engedd meg azt, hogy a Spanking vagy BDSM fantáziád elködösítse előtted a valóságot!


ADULT CONTENT

Felnőtt tartalom!


Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!