Egy fájó fenék erényei

Az égő alsó értékes ajándék lehet annak, akinek fontos a figyelem és a törődés. Egy intenzív szeánsz alatt és után mindezt megélheted. Amikor valaki rendesen megkapja a maga "fegyelem-adagját", az bizony még napokig érzi az ülepén annak a hatását. Zúzódások, hurkák, véraláfutások árulkodnak a szeánszról, amely minden egyes érintésnél, dörzsölésnél, le- vagy felülésnél belé nyíllal, és mint Pavlov kutyája emlékezteti a nevelésben részesülőt a nem régen megélt viselkedésének a következményeire. Ez kiváló jellemformáló is tud lenni.
Persze nem minden fenyítés egyforma! Nemcsak azért, mert sem a fenekelő, sem a verést elszenvedő nem lehet mindig ugyanabban a sztoikus nyugalomban, - mégha csak szerepjátékról is van szó - hanem azért is, mert szinte soha nem hasonló intenzitással zajlik a nevelés. És bár különbséget teszünk érzéki (vagy jutalmazó), nevelő vagy fegyelmező fenyítés között, az okok pedig ritkán ugyanazok az embereknél, - igencsak eltérő az, hogy ki és miért kapja a büntetését,- mégis van néhány dolog, amiben közös vonásokat tartalmaznak az intenzív fenekelések.
Sokan vágynak a katartikus fenyítésre, amely néhányszor sikerül is, főleg, ha valóban dühös (vagy autentikusan imitálja) azt a fegyelmező, hiszen akkor kevésbé gyakorol önmérsékletet a session alatt. Ehhez azonban nemcsak bizalmat, de szabad kezet is kell kapnia a nyomok tekintetében (Azért te nem egy Pinata vagy, és a fegyelmező kezében sem egy husáng van, amivel darabokra akar szedni, hogy ki adja minden dühét).
Egy kiadós verést követően lényegesen nagyobb lesz a büntetésben részesített személy önbizalma, nő a személyes teljesítménye. Egy fájó alsóval a hátad mögött úgy érzezheted, hogy képes vagy megcsinálni olyan dolgokat, amiket korábban nem. A fejed sokkal tisztább és jobb döntéseket hozol.
Azt mondják a lélektan kutatói, hogy különös atmoszférája vagy aurája teremtődik meg a bizalomnak, miután valakit fegyelmezésben részesítettek. Az énkép röviden erősebbé válik általa.
A verés létrehoz egy ősi, zsigeri választ bennünk, mivel ott abban a helyzetben nem tehetünk semmi mást, mint elfogadjuk azt, és így egyszerre élhetünk meg olyan csodálatos érzéseket, mint a bizalom, szeretet és a biztonság.
De vajon miért? Vizsgáljuk meg ezt a kérdést, és talán a cikk végére ezt is megértjük majd.
Kerestem a választ arra is, hogy mi az, ami megkülönbözteti a verést a fegyelmezés egyéb formáitól, azaz miért sokkal hatékonyabb a fenekelés,mint a sarokban állás, a száj szappanozása vagy a fegyelmező mondatok másolása stb? Amikor megkérdeztek több száz DD (Domestic Discipline, Hazai Fegyelem) párti férfit és nőt, hogy mit választanának maguknak büntetésül, a száj szappanozását naponta pár percig vagy egy komoly, fegyelmező fenekelést, akkor egyöntetűen az utóbbi mellett tették le a voksukat.

Miért vágyunk a fájó fenék élményére?

1. A fenekelés egy fizikai érintkezés. A büntetések során (ha tudjuk, hogy hibát követtünk el, megbántottunk valakit stb.) az emberek nem igazán akarnak ölelkezni, sőt inkább kerülik a testi érintkezést, hiszen dühösek, sértettek. Ellenben a fenekeléssel kapott büntetés során létrejön egy jelképes ölelkezés a testi kontaktus során, így már sokkal biztonságosabb a konfliktuskezelés, a bűnösség feloldása, a konzekvenciák vállalása, mint mondjuk egy hangos szóváltás alkalmával. Mivel az egyik félnek (szub) félre kell tennie a valódi reakcióit ahhoz, hogy teljesen átadhassa magát a büntetésnek, így az érzelmek átkeretezik a fenyítést az által, hogy a térdre fektetés során kapcsolódik egymáshoz a két fél. Olyan ez, mintha az egyik kezével a nevelő ölelne, miközben fenekel. Ez egy sokkal másabb lelkiállapot, mintha csak simán az utcán megvernének minket. Mindenki vágyik az ölelésre, még akkor is ha tele van vélt vagy valós bűntudattal, akár bevallja ezt akár nem. Az OTK testhelyzet ezt a biztonságos fegyelmezést teszi lehetővé.

2. A fenekelés kitisztítja az elmét. Ez az egyetlen tudományág, amely intenzíven és azonnal világosságot teremt a fejekben, ahol megszűnik a végtelen fecsegés, hogy miért és kinek van igaza, ahol értelmetlenné válik, hogy ki a jó vagy a ki rossz, ki a hibás blabla. A száj szappanozása kevésbé lenne fizikailag fájdalmasabb büntetés, de mivel az egy lassú égő érzés, - 5-30 perces folyamat általában - túl sok időt ad a gondolkodásra, "agyalásra". Amikor egy verés nem megfelelően súlyos vagy intenzív, akkor elveszi az önmegtisztulás, az elme csendje megtapasztalásának a pillanatát, és nem tudja kikapcsolni az egyént a gondolatkavalkádból. Ha jól csinálják a spankingot, akkor a nevelő létrehoz egy légüres teret - egy üres, meditatív állapotot, amelyben kizárja a szub egy időre az egész világ zaját-, és ez a folyamat teszi lehetővé, hogy később egy új szemszögből lássa az illető önmagát. (Ezért is mondják, hogy a fenekelés felfrissíti az elmét is.)

3. A fenekelésnek szexuális vonzata is van. Sokan, főleg a DD kapcsolatban élő hölgyek tagadják azt, hogy egy fegyelmi verés pillanatában szexuális hatások érnék őket. Pedig így van, még akkor is, ha nem pont abban a helyzetben és akkor történik meg az ingerlés. Érdekes módon, az, hogy erotikus verés vagy fegyelmi verés történik, nem befolyásolja a valóságot, miszerint mindkét esetben ugyanarról a szexuális energiáról, annak a felbukkanásáról van szó. A felébresztett szexuális érzés nemcsak annak köszönhető, hogy valaki alárendelt szerepben van, - ami gyakori fantáziánk a maszturbációk során,- hanem mivel a fenék egy erogén zóna, így az ütések, főleg az ülőpárnák környékén kellemes érzéseket gerjesztenek, nem beszélve a meztelenségről, ami ezzel a szereppel gyakran együtt jár. Egy előre hajolt, - pl. térdre fektetett- engedelmes - testtartásban sok erotikus töltetet élhet meg az, akit éppen fenyítenek. Ez mind jó hír, nincs benne semmi rossz! Hiszen mi lehetne ennél jobb módja annak, hogy hatástalanítsunk egy bennünk dolgozó konfliktust és feloldozást nyerjünk vétkeink felől, mint hogy meggyújtunk egy erős áramot a szervezetünkben? Egy jó spankingtól napokig fennmaradhat a szexuális érdeklődés, és gazdagabbá teheti a házaséletet is.

4. A verés katartikus. Ez az egyetlen fegyelmezési módszer, amely során az emberek legitimen tudnak sírni. A mai rohanó életünkben a sírás egy fontos érzelmi feszültséglevezetésként szerepelhet. Viszont ha nem elég intenzív a fegyelmezés, akkor hagyhat az illetőben hátra feszültséget, ingerlékenységet és még mindig túl sok kavargó érzelmet is. Az intenzív fenekelési szeánsz egy biztonságos, elfogadott módot teremt a sírásra, így ezeket az érzelmeket kifejezheti, anélkül, hogy védekeznie kéne, hiszen a kedélyállapota indokolja a viselkedését.

5. A fenekelés ősi. Gyakorlatilag minden egyéb fegyelmi módszer alapja egy magasabb agyi funkció. (ez alól a száj szappanozása lehet a kivétel) Az unalmas sarokban állás, a mondatok írásbeli monoton ismétlése, a büntető esszék íratása egy meditatív állapotot kényszerít az illetőre. Ez az ún. "ellenséges" unalom egy magasabb agyműködéshez vezet, és egy annak megfelelő választ idéz elő a primitív elménkben. Pontosabban azt, hogy ez a fajta unalom a mi primitív agyunknak kifejezetten jó, mivel ez számára azt jelenti, hogy éppen senki sem akarja megölni vagy fölfalni őt. (Ezért sokkal kevésbé hatásos, mint a fenyítés.) A fenekelés viszont egy közvetlen, sokkoló testi fájdalmat okoz, melyből agyunk intenzív, kezdetleges ingereket kap tőlünk. Azaz megkerülve minden érvelési képességünket és díszes magas, agyi funkciónkat, a verés egyenesen az idegrendszerünket veszi célpontba. Olyan ősi ösztönt idéz fel bennünk, mint amikor a falkavezér kutya legyőzi és kiszorítja a másik falkavezért, mellyel lenyomja bennünk az ellenállást, hiszen ezzel az ősi érzettel együtt rezonálunk. Nem kell az erős falkavezért játszanunk tovább. És mivel verés mélyebbre hatol, mint a tudatos gondolkodás vagy civilizált viselkedés valaha is eljuthat, így van hozzá elég ereje, hogy felidézze a mélyreható változásokat a hozzáállásunkban és a magatartásunkban is.


ADULT CONTENT

Felnőtt tartalom!


Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!