Elmondjam-e otthon, hogy fenekelésre vágyok?

Elmondjam-e otthon, hogy fenekelésre vágyok? Nagy dilemma! Sokan kérdezitek meg tőlem is a szeánszokat követően, hogy mitévők legyetek a kapcsolatotokban? Jópáran megosztottátok velem azt is, hogy amikor coming out-oltatok a fenekelési vágyat, szub- vagy akár switch szerepet illetően, azzal meg is pecsételtétek a házasságotokat és szakítás, válás vagy frigid házasélet lett a vége, esetleg kommunikációs csődhelyzet született a dologból. Ugyanilyen nehéz elmondani a vanilla barátainknak vagy családtagjainknak azt, ha S/M dinamikájú kapcsolatra vagy spankingra vágyunk. De vajon miért is van ez így?

Az alá-fölé rendelődés megosztása együtt jár azzal a félelemmel, hogy félreértenek vagy elítélnek bennünket, hiszen egy Mistress/Mester – Szolga kifejezés egyáltalán nem cseng jól a hétköznapi kapcsolatot kedvelők szemében. A Szolga szó hallatán azt gondolják, hogy nincsenek önálló gondolatai valakinek, és bármikor, bárhol, bármit megtesz az erőszak hatására, amit csak parancsolnak neki, a Mistress/Mester szó hallatán pedig valamiféle modern türannosz képe tárul a szemük elé.
Na, de nézzük meg, milyen forgatókönyvek léteznek az S/M vágyak felfedésekor!
Gyakori az az eset, hogy egy, már jó ideje együtt élő pár kerül bele egy S/M dinamikájú jelenetbe. Talán már hosszú ideje járnak vagy laknak együtt, vagy akár házasok is lehetnek. Kipróbálnak néhány szcenáriót is a szexi time közepette, talán egy átmulatott parti után oldottan, vagy néhány pohár bor hatására. Sajnos, az a tapasztalat ezekben a történetekben, hogy néhány alkalmat követően az egyik fél nem igazán érzi magáénak a játékot. Amíg az A partner azt hiszi, hogy megnyerte a jackpotot, és végre új élményekkel gazdagodik, és izgatott, hogy máris fejest ugorjon egy még mélyebb kinky élménybe, addig a B partner talán még erőfeszítéseket is hajlandó tenni érte, mégsem érez semmi vonzót benne és nem találja érdekesnek ezt az egészet. Na, akkor most, hogyan is tovább?
Nos, ebben az esetben mindkét fél tisztában van az egésszel, hiszen a csizma az asztalon van, az S/M játék iránti igény napvilágra került. Ezen a ponton gyakran történik az, hogy a B partner, mivel szereti a társát és nem akarja elveszíteni őt, belemegy a dologba, és annak ellenére, hogy ez belőle őszintén fakadó vágy és igény lenne, felvesz egy tőle idegen szerepet, és elrejti az unottságát, ellenvetését a másik elől. A gond ezzel a helyzettel az, hogy pont S/M dinamika egy olyan felállás, amit nem lehet huzamosan elhazudni a másiknak, főleg nem mélyen átélni és élvezni azt, ha valójában távol áll tőlünk. Ha ezt módszert választja valaki, akkor az egész szeánsz felületes marad, és nyilván nem fogja megadni azt a beteljesülést, amire a partner vágyik. Ettől aztán a kinky fél sem érzi majd felszabadultnak magát, élvezni sem tudja a szituációt, és idővel rá is jön arra, hogy a másik csak színleli a kedvtelést. Hát ez nem a legjobb forgatókönyv!

Egy másik változatban, B őszintén elmondja A-nak, hogy mit érez, és, hogy nem jön be neki az S/M dinamika, ezzel újabb két lehetőséget teremtve a jövőjükre vonatkozóan:
1. Az egyik az, amit a legtöbb ember csinál, hogy megharcolva a vágyaival, végül rájön arra, hogy ez az élete része, és nem tudja, akarja elzárni, elfojtani magában, így külső segítséget vesz igénybe, azaz a házasságán vagy a kapcsolatán kívül keresi meg a partnert a játékához. Ez történik az esetek nagy részében. A kettős élet megszervezése és a titok fenntartása azonban nem egyszerű, de gyakran kevésbé tűnik kockázatosnak, mint az, hogy elmondjuk a partnerünknek, hogy szereztünk magunknak egy külső társat a szeánszokhoz. Fontos, hogy ha ezt csinálod, tedd intelligensen és ne érezd azt, hogy elárulod a másikat! A szeánszok sikeréhez nélkülözhetetlen, hogy egyfajta bizalmi kommunikációt tarts fenn a BDSM partnered irányába is, hiszen az is egy mély, emberi kapcsolódás két ember között.
2. A másik választás, amit ugyancsak sokan használnak, hogy úgy döntenek, hogy lemondanak a vágyukról és folytatják az elfojtását ennek a fétisnek. Ez a verzió sem különbözik sokban az elsőtől, abban az értelemben, hogy itt ugyan nem a szó szoros értelmében kell hazudnod a partnerednek, hogy hol is töltöd el a szabad idődet, és kivel, hanem átvitt értelemben hazudsz, azaz leélsz egy hazug, szenvtelen, stresszes életet, ami egyáltalán nem fog örömet okozni, sőt, mindenképpen boldogtalansághoz és előbb-utóbb betegséghez is vezet.

A kimenetele mindkettőnek ugyanaz. Vagy így kell hazudni vagy úgy. Mindenki maga dönti el, hogy melyiket tartja helyénvalónak az életében.
Van egy olyan opció is, - amit szintén rengetegen választanak, - hogy soha fel nem hozzák, meg sem osztják párjukkal az ez iránti szenvedélyüket, így nyilván nekik esélyük sem lesz egy kiegyensúlyozott, kellemes szexuális életre és kapcsolatra. Náluk az elfojtás alapvető. Ami miatt nem hozakodnak elő vele, az a félelem, a szégyen, a zavar, hogy a másik fél úgysem értené meg őket, úgysem lenne kedve hozzá stb.
Végül vannak olyanok, akik az őszinte kommunikáció mellett döntenek, ahogy azt a bevezetőmben is írtam. Itt megint csak sokféle – jó, közepes és rossz – forgatókönyv is akad.
A legjobb természetesen az lenne, ha miután felfedtük a vágyunkat, a partnerünkkel közösen fedezzük fel ezt a világot, és ő is őszintén megszereti, megkedveli azt velünk. Na, ez a mese kategória, a ritka szerencsések világa.
Szintén pozitív kimenete lehet az őszinteségnek, ha a partner válaszképpen elmondja, hogy őt egyáltalán nem izgatja ez a dolog, de megért minket és szeret, ezért "engedélyt", legitimitást ad arra, hogy ezt az élményt máshol szerezzük meg. Szerintem, itthon Magyarországon ez sem túl gyakori hozzáállás a mai világban, bár tény, hogy egyre több a nyitott gondolkodású, kevésbé konzervatív párkapcsolat. Fontos, hogy ha a társ ezt megteszi, akkor őszintén tegye meg, mert ha utána folyamatosan vagdalkozik és fegyverként használja ezt a helyzetet a viták során, akkor annak a kapcsolatnak hamar vége lesz.
A legszomorúbb forgatókönyv természetesen, - és sajnos ez a leggyakoribb ebben az esetben, - ha megértés helyett ítéletet kapunk, és a másik fél nem hajlandó kompromisszumot kötni velünk, így a kapcsolat is véget ér.
Persze, ne feledd, hogy sok ajtó vezet el ehhez a legutolsó, immáron bezárt szobához, így menet közben még van egy sor lehetőséged arra, hogy korrigálj! Talán valahol út közben megleled a megoldást, ami nálad, nálatok működik.
Ha két ember fontos egymás számára, akkor idővel működőképes lehet az az említett verzió, hogy a kinky személy elismeri és felvállalja, hogy szüksége van erre a vágyra és az S/M kapcsolat dinamikájának a megélésére, mert ez fontos a számára, míg a vanilla partner belátja azt, hogy ezzel tényleg nem tud mit kezdeni, és elfogadja azt, hogy ez másutt kerül megélésre. Ez is lehet egy jó verzió.
Ha nem, akkor a kapcsolatnak mindenképp vége lesz, de ha így is van, akkor is ott a remény, hogy lassan-lassan oldják fel az egymás közti köteléket és viszonylag barátságosabb módon, mint egy azonnali szakításnál.
Végül, hogy valami jó hírrel is kecsegtessek az írásom végén, hadd áruljam el, hogy a terápiás praxisomban nem egyszer láttam már olyat is, hogy az egyik fél azt feltételezte a másikról, hogy az tuti nem venne részt egy kinky kapcsolatban, vagy nem lenne benne egy S/M alapú kalandozásban, vagy netán attól tartott, hogy annak rossz vége lenne, így éveken át fel sem hozta neki a témát. Amikor pedig végül eljött ez a pillanat, a másik fél teljesen begerjedt és még szerette is az ötletet!
Ne feledd, hogy a BDSM és a kinky életforma és élvezet egy folyamatos vándorlás. Egyszer ezt szeretnéd megélni, egyszer azt. Kicsit elmész ebbe az irányba, kicsit amabba. Kipróbálsz különböző dolgokat, amelyekből más-más tapasztalatokat szerzel. Folyamatosan változol és fejlődsz, egyre jobban megismered önmagad. A fantáziánk bizony mindig újabb ihletettségre sóvárog, így sosem unatkozunk!
Hát már csak ezért is megéri felhagyni a bujkálással és küzdelemmel önmagunkkal szemben és abbahagyni az elfojtást, a szenvedést, a testi-lelki megbetegedést, amikor sokkal élvezetesebb gyümölcsök várnak ránk. Csak okosan!


ADULT CONTENT

Felnőtt tartalom!


Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!