A büntetés

Six of The Best!
Akkoriban egy megbeszélt időpontban, hetente látogattam meg őt. A megállapodásunk értelmében rendszeresen ellenőriztem, hogy betartja-e a szabályokat, amiket felállítottam neki. Amikor találkoztunk, elsőként azt néztem meg, hogy makulátlan-e a megjelenése, frissen borotválkozott-e, hajat mosott-e aznap, illetve a ruházatát vettem szemügyre, amelynek szintén rendezettnek és igényesnek kellett lennie minden alkalommal. Nemcsak, hogy ing, nyakkendő, nadrág, öltöny, öv, kisuvickolt cipő és megfelelő alsóruházat, tiszta zokni volt az elvárásom, de az is, hogy a nyakkendő hibátlanul legyen megkötve, és a zsebek ne tartalmazzanak semmit a zsebkendőn és a fésűn kívül.
Aztán benéztem a szekrényébe, ahol ellenőriztem, hogy az egész heti munkaruházata ki van-e már készítve, megfelelően ki lett-e vasalva, vállfázva stb.
Abban a szent pillanatban, hogy hiányosságot vettem észre, már kapta is a hat pálcát a hátsójára.
A munkahelyén az asztalát, a szekrényét és a személyes felszerelését ellenőriztem, az autóján azt, hogy tiszta-e kívül-belül, de alkalmanként a fürdőszobájába, a konyhába és még a hűtőszekrényébe is betekintettem.
Mindig tudta, hogy mire számíthat!
Egy alkalommal azonban váratlanul jelentem meg a lakásán. Tudtam, hogy egyedül van otthon aznap este, mert a barátnője éppen külföldre utazott egy hetes kiküldetésre.
Nagyon meglepődött, amikor meglátott az ajtóban.
Elmondtam, hogy két dolog miatt jöttem. Az egyikről tudott, hiszen azt már bevallotta nekem a heti beszámolójában, hogy gyorshajtáson kapták és megbüntették, ráadásul a biztonsági öve sem volt bekötve éppen, így nem kevés pénze bánta ezt a fegyelmezetlenségét. A másik, amiért jöttem, ennél sokkal komolyabb téma volt: a dohányzási szokása, amelyről már nem egyszer tartottam neki kiselőadást, és ő is tudta, hogy nemcsak önmagának, de a születendő babájuknak és a párjának is rosszat tesz ezzel a káros szenvedélyével.
A baj az volt, hogy bár az eszével tudta, hogy ez mennyi veszéllyel jár, mégsem volt képes leszámolni vele. A dohányzás már két évtizede része volt az életének, és nemcsak a nikotinfüggés, hanem a rossz szokás rabja is volt, amely uralkodott felette bármikor, ha stressz érte, vagy ha lazítani akart.
Kétszer már megbüntettem érte, de tudtam, hogy az ellenállás, hogy rágyújtson, csak órákig vagy napokig tartott. Nos, eljött az idő, hogy ezt a szokást megtörjük mindörökre...
A folyosón a lakáskulcsa és a tárcája mellett ott hevert a cigis doboz is. Sőt, nem kellett sokáig nézelődnöm, míg a dolgozószobájában az íróasztalán megakadt a szemem egy egész karton cigarettán.
Kézbe vettem és letettem elé a dohányzóasztalra. Láttam, hogy falfehér lett. Közben mögé léptem, és a tarkójára tettem a kezem. Nem ütöttem meg és nem is kiabáltam, csak ennyit kérdeztem csendesen:
- Nos, ez minek van itt, Fiatalember?
- Hibáztam, -motyogta. - Tudom, hogy megbeszéltük, hogy abbahagyom, de nem működött. És amiért igazán mérges leszel, az az, hogy nem is szóltam róla, hogy feladtam a leszokást...
- Hm. Jól látod a helyzetet! Azt is, hogy mérges leszek és azt is, hogy nem kicsit! A krónikus dohányzás tüdőre, szívre, vérnyomásra és egyéb szervekre gyakorolt káros hatásait nem fogom előhozni még egyszer! Viszont megszegted a megállapodásunkat azzal, hogy nemhogy nem hagytad abba a dohányzást, de cigarettát is vettél, és még csak nem is szóltál nekem arról, hogy gond van! Ez bizony komoly fegyelmi vétség, amit nagyon szigorúan meg fogok büntetni!
Sokszor beszéltünk már a Six of The Best (6oB) kemény, de hatásos nevelési módszeréről, amit az angol iskolákban alkalmaztak régen a tanítók, tanárok, igazgatók.
Nos, itt az ideje, hogy megismerkedj velük ma te is!
A cigi folytatásáért kapsz kétszer 6-ot a tawsé-val a tenyeredre, majd a fenekedre 6-ot a reformatory cane-nel (javító intézeti pálca), a cigi vásárlásáért 6-ot a senior cane-nel, és a titkolózásért 6-ot a rattan pálcámmal!
Viszont még nem fejeztem be!
A gyorshajtásért és a biztonsági öv elhagyásáért újabb 6-6 jár a senior cane-nel!
Világos?
(Köszönöm az ihletet Deresbajusz barátomnak! Ő tudja, hogy miért! :)


ADULT CONTENT

Felnőtt tartalom!


Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!